Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2008 15:15 - Book Review: Стивън Кинг - "Романът на Лизи/Lisey's Story" (2006)
Автор: moviereviews Категория: Изкуство   
Прочетен: 1378 Коментари: 0 Гласове:
0



Стивън Кинг - "Романът на Лизи" (2006)

image  image

"Романът на Лизи". Едно заглавие, което не трябва да пропускате дори ако не сте от заклетите фенове на Стивън Кинг. Това е една невероятна книга, която съчетава множество жанрове - ужас, фантастика, приключение, драма, романтика. Може би, това е най-личната творба, която той е написал. Във всяка една страница се вижда страстта, която е вложил в изграждането на света на Лизи. Това е книгата, с която Кралят може да затвори устите на хапливите критици, които винаги нападат ожесточено авторите на бестселъри.

Няма да се опитвам да опиша историята подробно, защото няма да успея със сигурност. Лизи Ландън е жена на средна възраст, която е загубила съпруга си преди две години. Покойният и съпруг приживе е бил един от най-успешните писатели, които Америка е виждала.
Може би ще си кажете:"Е как не му писна на Кинг с тези писатели във всяка книга?!". Тук работата е друга - когато романът започва, писателят вече е мъртъв. Много хора, запознати с творчеството му твърдят, че "Романът на Лизи" е силно повлиян от инцидентът, който му се случи преди години. Катастрофата ,при която е ударен от миниван, от която той имаше щастието да се измъкне жив, го е накарала да си зададе въпроса: "Ами какво щеше да стане, ако не бях оцелял".

И така той проследява спомените за бракът на Лизи и Скот Ландън главно, през очите на вдовицата. Постепенно тя намира следи, които я водят дълбоко и все по-дълбоко в тайните на покойния си съпруг. Тя научава както неща, които засилват любовта и мъката и към Скот, така и истини, толкова ужасяващи, че биха пречупили нормален човек. Пригответе се за пътуване във времето и пространството заедно с Лизи - наистина великолепен персонаж. Ще почувствате болката и като научава повече за обезпокоителното минало на съпруга си, ще се борите с демоните, които я преследват в ума и, и наяве.

Книгата е изпълнена с много препратки към писатели, певци, групи, което наистина е забавно. "Романът на Лизи" със сигурност е от най-добрите творби на Стивън Кинг и я препоръчвам на всички, които го отхвърлят като комерсиален писател.

Оценка: 9/10



Тагове:   review,   book,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moviereviews
Категория: Изкуство
Прочетен: 34935
Постинги: 7
Коментари: 28
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930